Ondertussen in Birmingham, 11 december 2017

Het weekend de verjaardag gevierd van prachtige jongste dochter: 21!

Dan, gestrand in Engeland.
De tweede opeenvolgende dag.

Amsterdam is ingesnoerd in ijs en sneeuw. De KLM is haar spraak verloren en als ze die na uren weer terugvindt, spreekt de burocratie, met de dubbele tong van de kleine zakenman. Gespeelde spijt. Voor compensatie naar het andere loket. En alles opnieuw opschrijven graag.

We zoeken een hotel in Birmingham en maken er het beste van.

In het centrum van de stad een bescheiden kathedraal omringd door een witte weide met majestueuze bomen. Zerken gespikkeld in de ruimte.

De stad is om haar heen gegroeid maar houdt respectvol afstand. Takken dragen de sneeuw.

In de kerk het feest van St Lucia, 11 december, het begin van de Adventtijd. Een Zweeds-Engelse dienst, tweetalig, in het spoor van de Zweedse Lucia-traditie. Licht in donkere decemberdagen.
Lucia schrijdt met een kaarsenkroon door de gangen, gevolgd door het loepzuivere koor dat de liederen doet zweven als engelen over onze hoofden.

2 gedachten over “Ondertussen in Birmingham, 11 december 2017”

  1. …. “ spreekt de bureaucratie met de dubbele tong van de kleine zakenman” en … “ de stad houdt respectvol afstand”. Heerlijke taal rond drie mooie gebeurtenissen: een Verjaardag (Van Harte!), een ontmoeting met Heilige Lucia (Hallelujah) én ‘een ongepland langer verblijf met mensen die elkaar liefhebben (Heerlijk).
    Dank voor Delen (DvD).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *